fredag 23. juli 2010

Trafikken på Phuket

Sikkerhet i trafikken

Ikke alt som er tillatt i trafikken i Thailand, er tillatt i Norge.








Uten hjelm og med lillebaby på fanget.



















Forskjellige kjøretøy

Det er mange fine, nye biler i Thailand. Det er både amerikanske og japanske bilfabrikker i landet, og det gjør at bilprisene er overkommelig for mange.





Dette bilet er tatt utenfor en forretning som selger to-hjulinger, og det vi ser er en lett-motorsykkel påmontert standard sidevogn. Sidevognene påmonteres utstyr ut i fra hva de skal brukes til.
En kjøkkenvariant.



















En luftig buss, men så er det jo en helt annen temperatur i Thailand enn i Norge.



















Det er bare et tidsspørsmål før syklende sopelimselgere er historie.



















Det samme gjelder trallesalg. Her er en kar som selger bastmøbler og badeleker.



















Songkran feiring (vannkastedagen)

Noe av Songkranfeiringen består i å kaste vann, av og til med mel i, på traffikanter som kommer kjørende på Songkrandagen, som er mellom den 13-15.04. hvert år. Mer info om Songkran.




Vannkastingen er spesielt populær blandt barn og ungdom. Legg merke til at det på bildene brukes en del søppelspann som vannbeholdere. Noen kombinerer vannkastingen med rengjøring av søppelspann, så det kan være greit å ikke være de første på vegen på Songkran-dagen, spesielt hvis man kommer på to-hjuling.






Her er det to damer av typen big mama som ser hva de har i vente fra vannkasterne lengre fremme. Den bakerste damen holder betenkt hånden foran munnen.



















Her får de gjennomgå av vannkasterne. Den bakerste damen prøver å dekke hodet, mens den fremste sitter med hendene i siden og tar det med fatning.