lørdag 24. juli 2010

Aktiviteter på Phuket - Treseiling, elefantriding

På Phuket er det mulig å delta på treseiling, som er en aktivitet hvor man seiler på en wire fra tre til tre i jungelen.

På bildet ser vi en deltaker i gul trøye som står på en platting festet på en trestamme. Mannen til høyre er en instruktør, som forklarer hva som skal gjøres. Deltakeren har på seg en sele som skal festes på en wire som vi såvidt kan skimte på dette bildet.

På dette bilder ser vi hvordan deltakerens sele er hektet fast under en trinse som er festet oppå wiren. Wiren går ned til et feste på et tre som er lavere enn det treet der deltakeren nå står, slik at det er mulig å seile nedover wiren.


På bildet ser vi en deltaker seile nedover wiren. Legg merke til deltakerens hender som holdes oppe på wiren bak trinsen, og på hendene har deltakeren tykke lærhansker. Det er to grunner til at hendene hendene holdes på wiren. For det første så bremses farten ved å klemme på wiren, og for det andre så henger du fast i wiren selv om selen av en eller annen grunn skulle løsne eller ryke.



På bildet under får vi litt forståelse av hvor høyt det er over bakken. I dette tilfelle 8-10 meter. Faller du ned fra denne høyden er du heldig om det bare blir noen brudd.




Elefantriding

Like etter Karon, på vegen mot Pattong, er det en elefantstall hvor det er er mulig med en 20-30 minutters ridetur på en elefant. Det virket som om elefantene hadde bra forhold i stallen, og de var tydelig vant til å bli fotografert sammen med turister.

Når elefantene skulle ri med turister, ble det montert en liten benk på ryggen av elefanten.

Benken var festet med tau under rompa og under buken på elefanten.

Etter en stund hoppet thaiene av elefantene for skyte med sprettert på fugl i nærheten. Vi turister satt da alene igjen på elefantene, og jeg tenkte på hva som kunne skje hvis elefanten fikk et insektsstikk på utstyret, eller kom til å tenke på noen trasige barndomsminner, men ingenting skjedde. Elefantene hadde tydeligvis gått turen hundrevis av ganger, og gikk pent og pyntelig avgårde uten fører.

Det er også elefanter i Phuket zoo,
jungelturer med elefantridning, og kombinasjonsturer med elefantridning og andre aktiviteter.

Under vi ser vi noen på jungeltur.