lørdag 31. juli 2010

Rafting og jungelbading

Det er flere virksomheter på Phuket som arrangerer raftingturer. På selve Phukethalvøya er det ingen elver som egner seg for rafting, og derfor skjer raftingen i elver i området Phang Nga på fastlandet nord for Phuket. Den beste tiden for rafting er i juni til november for da har elvene størst vannføring pga. regntiden.

Raftingen i Phang Nga kan på ingen måte sammenlignes med det vi i Norge forbinder med rafting. Elvene er små og har relativt lite fall. Til raftingen brukes gummibåter med plass til 4-6 passasjerer, og en thai fra raftingfirmaet. Denne typen rafting passer best for unger fra 12-års alderen og oppover.

Du kan selv danne deg et inntrykk ved å se på bilder som de forskjellige raftingvirksomhetene har lagt ut på Internett. Her er en link til et av firmaene.

Selve raftingen er vanligvis gjort unna på 1-2 timer og derfor kombineres ofte turene med andre aktiviteter som for eksempel besøk i tempel, apemating, bading i jungelelver og elefantriding. Det er 1-2 timers kjøring hver veg fra Phuket til elvene. De andre aktivitene er ofte på vegen til og fra elven, slik at det ikke blir så mye sammenhengende og kjedelig kjøring.

Under er bilder fra en raftetur, men dessverre er det ingen bilder fra selve raftingen. Skal det tas bilder fra gummibåten trengs det et vanntett kamera, og det er relativ stor fare for å miste kameraet i elva.

Første stopp på turen var et besøk i en hule med fine buddaer, og utenfor hulen var det aper som ville mates.





Her er basen til raftingfirmaet ved elva, og der spiste vi også lunch og middag. Legg merke til kongebildene midt på bildet og oppbevaringsboksene litt til venstre for midten. Det var ikke mulig å ta med seg noe i gummibåtene, så kamera, penger og annet ble låst inn i disse boksene.

Etter raftingen var det bading i forskjellige kulper i en fin jungelelv.