mandag 26. juli 2010

Sykkeltur på Phuket

Det er fine muligheter for sykkelturer på Phuket. Turen som beskrives her er en dagstur på 70 km i jungel og på veg. Turen starter med at man blir hentet om morgenen av følgebilen som brukes på turen. Arrangerte sykkelturer for turister i Thailand har vanligvis en turleder på sykkel og en følgebil med utstyr og mat og drikke. Det er varmt å sykle i Thailand, og det er nødvendig å drikke mye væske. Husk å smøre deg godt med sololje.

Her er vi fremme ved startstedet og syklene skal lastes av bilen og tilpasses deltakernes høyde før syklingen begynner.



















Her er vi i gang. Jeg sykler med bar overkropp fremst på dette bildet. Vi var bare 3 deltakere på denne turen.


Vi stikker innom en bananplantasje,





og en liten gummifabrikk, som videreforedler rågummi fra gummitrær i nærheten.

Bearbeidet rågummi som henger til tørk.

I skogen ser vi noen på elefanttur.


Vi stopper flere ganger for å spise og drikke, for det er nærmere 40 grader. På bildet ser vi en sulten hane som tagg ved bordet på en liten landsbykafe.

Her passerer vi noen geiter i vegkanten.

På denne kafeen spiste vi lunch. Se den fantastiske utsiken utover havet. Etter fire mils sykling var vi kjempeklare for lunch, og vi spiste deilig thailandsk sjømat, bl.a. reker.

Vi syklet videre gjennom jungel, på små veger og gjennom landsbyer. Folk smilte og vinket og vi vinket tilbake og ropte heia TIL. Her har vi stoppet pga. en punktering, og en liten gutt ser nysjerrig på de fremmede kvitingene.

Fantastisk utsikt var det flere steder.



Litt frukt og drikke fra følgebilen frisket opp underveis.

Når vi syklet ved sjøen, så vi fin natur og små fiskerlandsbyer. Ikke alt er turistifisert på Phuket.


Vi syklet inn i en regnbyge.


Bilde fra en fiskerlandsby som virket helt uberørt av turismen.

Så var det slutt for denne gangen, og syklene lastes opp på følgebilen. Deretter var det hjem til hotellet.



Det er er flere virksomheter som arrangerer sykkelturer på Phuket. De fleste turene har en dags varighet, men det er også lengre turer på Phuket og fastlandet. Det sykles flere forskjellige steder på Phuket, og dagsturene har varierende vanskelighetsgrad og lengde. Informasjon om forskjellige sykkelturer på Internett finner du ved å google "bike tours phuket".

Sykkelturen beskrevet over var i regi av Bike tours Thailand. Turen var tilpasset etter våre ønsker, siden vi var en gruppe på tre personer, og det var ingen andre deltakere. Vi ville sykle langt og se mye på en dag, og det gjorde vi!