mandag 19. juli 2010

Fisketur med båt

Fisketur på havet er noe av det jeg liker best å gjøre på Phuket. Å fiske eksotiske fisker på havet i sol og varme er kjempekjekt. De fleste fiskebåtene med turister går ut fra havnen i Chalong, et stykke kjøring fra Karon. Det arrangeres både en-dags fisketurer og lengre fisketurer på Phuket. 

Det er et begrenset antall deltakere som får være med på hver fisketur, slik at båten ikke blir overfyllt. På fisketurene er det deltakere fra forskjellige land.

Båt som brukes til fisketurer med turister.

Bildet er tatt i det vi forlater havnen i Chalong. 

En av mannskapet gjør klart noe fiskeutstyr.


Det dorges i relativ høy hastighet, med søkket helt i overflaten 10-15 meter bak båten og 3-5 gummifluer hengende på en rundt 2 meter lang line etter søkket. Det fiskes vanligvis med 3 stenger samtidig, og når det er fisk på en stang, sveies snøret inn på de to andre stengene.

På bildet pågår dorgingen, og mannen på stolen er en av mannskapet som under deler av turen av en eller annen grunn, gikk rundt i en våtdrakt. Mannen til høyre er en australier, som står litt i ly for solen, og følger med.

Det var flere båter som dorget i det samme området.


Det gikk etter tur blandt de fiskende hvem som skulle sveive inn når det var fisk på en stang. Her er det tungt i begge ender. Spesielt når flere fisk bet på samtidig på samme snøre var det frisk motstand. De to på bildet er et russisk par.

Her ser vi fisken nærme seg båten.

Når fisken var tett opp i båten, tok en av mannskapet tak i snøret og heiste fisken ombord.

Her viser den russiske damen stolt frem fangsten. Fisken var stort sett på denne størrelsen.

Her lager en av mannskapet lunch etter noen timers fisking.

Mens det ble laget lunch, lå båten til anker i denne fine bukten.
De fleste ombord badet og stupte mens de ventet på at maten skulle bli ferdig.



Etter lunch pilket man med håndsnører et stykke utenfor denne øyen. Etter hvert ble noen av deltakerne trøtte, og tok seg en kvil på det øvre dekket. Deltakerne på turen som ikke fisket, tilbrakte stort sett hele turen på dette dekket. Etter pilkingen dro man tilbake til Chalong.

Det er en stor fordel på fisketur at båten har et øvre dekk med tak over som gir beskyttelse mot solen, og benker å sitte og ligge på. Skal du på fisketur er det en fordel å se et bilde av båten ved bestilling av turen, slik at du ser hvordan den ser ut.


På denne båten er det ikke benker på det øvre dekket.